eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
AstraZeneca koronavírus elleni vakcinát készítenek elő oltásra Dr. Szalai Marianna várpalotai háziorvos Loncsosi úti rendelőjében 2021. március 31-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Magyarország vakcinákat adott el Portugáliának

Beszerzési áron értékesítették, közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Lisszabonban.

Magyarország 200 ezer adagot adott el Portugáliának az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájából, beszerzési áron – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a portugál kollégájával, Augusto Santos Silvával közös sajtótájékoztatóján.

A 365 ezer eurós (csaknem 132 millió forint) szállítmány a magyar kormány teherszállító repülőgépén érkezett meg Lisszabonba.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ha hagytuk volna elbizonytalanítani magunkat, és a minket érő támadások miatt végül úgy döntöttünk volna, hogy nem vásárolunk keleti vakcinákat, akkor a hazai oltási program nem állna ilyen jól, és nem tudnánk másoknak segíteni.

Magyarország ma egészségügyi szempontból az egyik legbiztonságosabb ország az Európai Unióban, felkészülten várja a koronavírus delta variánsát, miközben folytatódik az oltási program – húzta alá a miniszter. Van elég oltóanyagunk, így másoknak is tudunk segíteni – tette hozzá.

Szijjártó Péter elmondta: Portugália az Európai Unióban a harmadik, globálisan pedig a nyolcadik ország, amely vakcinát kapott Magyarországtól.

Eddig összesen 1 350 000 adag oltóanyagot adtunk el, kölcsön vagy adományba ennek a nyolc országnak.

A miniszter kiemelte: a koronavírus-világjárvány ellen az oltás az egyetlen megoldás, és kulcskérdés, hogy az Európai Unió és partnerei felkészülten várják a negyedik hullámot.

"Oltani, oltani és oltani" – Szijjártó Péter szerint ez a feladat annak érdekében, hogy a szeptember ne a bezárkózás, hanem az iskolakezdés időszaka legyen.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×