eur:
393.28
usd:
367.35
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Védőruhába öltözött ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent János Kórház Kútvölgyi tömbjében 2020. december 15-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Betört a koronavírus a Szent János kórházba – lapértesülés

Előbb egy orvosnál mutatták ki a fertőzést, majd újabb gyanús esetek után szűrtek mindenkit a Népszava információi szerint.

Több dolgozó és beteg covidos a Szent János kórház sebészeti osztályán – értesült a Népszava. Azt írják, a kórház főigazgatója felvételi zárlatot rendelt el még péntek délután. Ez azt jelenti, hogy egyelőre nem fogadnak új beteget a sebészeti osztályon, a már ott kezelteket ellátják. A helyzettel kapcsolatban tájékoztatást kértek a kórháztól és az Országos Kórházi Főigazgatóságtól, választ nem kaptak.

Úgy tudják, már a hét elején kiderült, hogy egy orvos Covid-fertőzött, őt azonnal karanténba küldték. Ő a mostani zárlatot kiváltó fertőzések észlelésekor már napok óta nem vett részt az osztály munkájában. Pénteken további egy dolgozó és egy beteg lázasodott be. Ezért leszűrték az összes munkatársat és bennfekvőt. A tesztelés nyomán találtak még három fertőzöttet. A hétvégén az osztályt takarítják, fertőtlenítik, vasárnap vagy hétfő újabb teszteket végeznek, s amennyiben nem találnak vírussal fertőzött embert, újranyithatnak.

A Népszava intézményi forrásból úgy tudja: egy hete már a Szent Margit kórházból is több tucat fertőzöttet szállítottak Covid-osztályokra.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: hat erő is EP-mandátumot szerezhet

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×