eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Unsplash.com

Új, Covid elleni gyógyszer klinikai kutatása indult Magyarországon

Elkezdődött az MSD és a Ridgeback Biotherapeutics globális vizsgálata magyar önkéntesek részvételével. A molnupiravir nevű, szájon át szedhető vírusellenes terápiánál azt vizsgálják, hogy képes-e megelőzni a Covid-19-fertőzést olyan felnőtteknél, akik laboratórium által igazolt fertőzöttekkel élnek egy háztartásban. A vizsgálat eredményei 2021 második felében várhatóak.

„Mivel a járvány folyamatosan terjed és a világ számos pontján a pandémia újabb hullámairól számolnak be, fontos, hogy új lehetőségek után kutassunk, amelyekkel megvédhetjük a vírusnak kitett embereket attól, hogy megbetegedjenek” – mondta Nick Kartsonis, a Merck Research Laboratories vakcinákkal és fertőző betegségekkel kapcsolatos klinikai kutatásokért felelős szenior alelnöke. – „Ha sikerrel járunk,

a molnupiravir fontos, új lehetőséget jelenthet a Covid-19-járvány által a közösségeinkre rótt terhek csökkentésében.”

Más országok mellett Magyarországon önkénteseket vonnak be a vizsgálatba, hazánkban összesen 8 centrumban, 55 személy részvétele várható. Barótfi Szabolcs, az MSD Pharma Hungary Kft. klinikai vizsgálatokért felelős igazgatója elmondta: „Nagy izgalommal tölt el bennünket, hogy magyar önkéntesek és orvosok is részt vehetnek ebben a fontos, nemzetközi kutatásban. A magyarországi szakemberek egy része így első kézből szerezhet tapasztalatot a molnupiravir alkalmazásával kapcsolatban. A vizsgálatban résztvevő személyek beválasztása rövidesen megkezdődik, és a kutatás eredményeit legkorábban a jövő év első felében várjuk.”

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×