eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Az új koronavírus okozta betegségben szenvedő pácienst kezelnek a római San Filippo Neri kórház intenzív osztályán 2021. március 19-én.
Nyitókép: MTI/AP/Alessandra Tarantino

Megteltek a koronavírusos betegeknek fenntartott intenzív osztályos ágyak Szalonikiben

Teljesen megteltek a koronavírusos betegeknek fenntartott intenzív osztályos ágyak az észak-görögországi Szalonikiben - írta a Kathimerini című görög napilap szombaton.

A várost körülvevő Közép-Macedónia régióban mindössze négy szabad ágy van covidos betegek számára.

Péntek óta éjszakai kijárási tilalom van érvényben Szaloniki városában, mert az elmúlt időszakban meredeken emelkedett az új fertőzöttek száma. Az egészségügyi hatóságok péntek este 2636 új esetről számoltak be a csaknem 11 millió lakosú Görögországban. Ebből csaknem négyszázat Szalonikiben jegyeztek fel.

A kikötővárosban mindössze 53 százalékos az átoltottsági arány, amely a legalacsonyabb Görögországban és Európában - írta a Kahtimerini.

Adonisz Georgiadisz görög fejlesztési miniszter csütörtökön felszólította Szaloniki lakosait, hogy oltassák be magukat.

Szalonikin kívül például Halkidiki, Larissza, Kilkisz és Kavala is vörös besorolást kapott. Ezeken a településeken hajnali egy órától reggel hatig kijárási tilalom van érvényben, amely alól csak a munkába járók és az egészségügyi ellátásra szorulók mentesülnek. Emellett tilos a zene a szórakozóhelyeken, köztük a bárokban és kávézókban. A zárt terekben távolságtartás, maszkviselési kötelezettség, létszámkorlát és higiéniai szabályok érvényesek. Sok esetben a belépést védettségi igazolványhoz kötik.

Görögországban eddig 658 368 fertőzöttje és 14 860 halálos áldozata volt a koronavírusnak a Johns Hopkins baltimore-i egyetem szombati összesítése szerint.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 09:46
×
×
×
×