eur:
393.79
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az aranyérmes ukrán Zsan Belenyuk a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián, a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Elárverezi olimpiai aranyérmét Lőrincz Viktor tokiói legyőzője

Zsan Belenjuk beteg gyerekek megsegítésére ajánlja fel a befolyó összeget.

Ukrajna tizenkilenc érmet nyert az idei tokiói nyári olimpián, de csak egy aranyat, s ez sem marad annál, aki megszerezte. Birkózásban a kötöttfogású 87 kilogrammos Zsan Belenjuk győzött, a súlycsoport döntőjében Lőrincz Viktort győzte le 5-1-es pontozással, és most a színes bőrű sportoló az Instagram-oldalán közölte, hogy árverésre bocsátja a tokiói aranyát – írja a Magyar Nemzet.

„Barátaim, egy jó cselekedetre készülök. Sokan fényképezkedtek már a tokiói aranyérmemmel, amely nagy büszkesége hazánknak. Hálával tartozom istennek és a csapatunknak, hogy hazahozhattam Tokióból az egyetlen ukrán aranyat. De arra jutottam, hogy ennek az aranynak még több hozadéka is lehet, és nem az egyik polcomon kellene lennie. Úgy döntöttem, hogy eladom, árverésre bocsátom, a befolyó összeget pedig jótékony célra ajánlom fel, beteg gyerekek megsegítésére. Mit gondoltok erről? Egyetértetek velem?” – írta Zsan Belenjuk, aki a 2016-os riói olimpián ezüstérmes volt, kétszeres világ- és háromszoros olimpiai bajnok.

Tokióban komoly vállsérüléssel birkózott, beinjekciózva, ám sérülése súlyosságával még az ukrán válogatottból is csak a vezetőedző és az orvos volt tisztában. Hetekkel az olimpia után, amikor mindezt Belenjuk elárulta, még mindig alig tudta felemelni a kezét a feje fölé.

A 30 éves Belenjuk Kijevben született ukrán édesanyától, ruandai édesapja Kijevben tanult vadászpilótának, s az afrikai országban a polgárháborúban életét veszítette, amikor lelőtték a gépét. 2019 augusztusa óta parlamenti képviselő, a Nép Szolgája párt listájának tizedik helyéről került be a Radába.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×