eur:
393.55
usd:
368.27
bux:
66119.15
2024. április 24. szerda György
A svájci Roger Federer a szerb Novak Djokovic ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2020. január 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Scott Barbou

Kötelező lesz az oltás az Australian Openen

November végéig be kell oltatniuk magukat a koronavírus ellen a januári ausztrál nyílt bajnokságra érkező teniszezőknek.

Victoria állam sportminisztere, Martin Pakula kedden közölte, csak a vakcinával rendelkező játékosok számára garantálják a részvételt. A sportolóknak november 26-ig meg kell kapniuk második oltásukat a szereplés érdekében, a szabályozás részleteiről Pakula szerint még zajlanak a tárgyalások.

A Melbourne-ben pályára lépő oltott játékosoknak az országba belépés után várhatóan nem kell kéthetes karanténba vonulniuk, ami amúgy kötelező az Ausztráliába érkezőknek.

Az már korábban eldőlt, hogy az idei, sokat vitatott karantén helyett

kéthetes buborék vár az Australian Open mezőnyére, amelyben a játékosok szabadon mozoghatnak a hotel és a pályák között.

Az idei Grand Slam-tornán mintegy 70 játékos kényszerült kéthetes szigorú hotelkaranténba, mert kontaktszemélynek számítottak a repülőutat követően kiszűrt fertőzöttekhez. A szobájukba zárt teniszezők közül sokan panaszkodtak a körülményekre és az elégtelen kiszolgálásra. A játékosok részéről végül csak a spanyol Paula Badosa szolgáltatott pozitív koronavírustesztet. A szerencsés többség naponta legfeljebb öt órára elhagyhatta a szállodát, és kimehetett edzeni néhány elkülönített pályára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×