eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Marosi Ádám a férfi öttusázók lovaglás versenyszámában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokió Stadionban 2021. augusztus 7-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Törölték az öttusából a lovaglást

Már három éve gondolkodtak rajta, és közölték: a döntésnek nincs köze a tokiói olimpián történt, nagy port kavart esethez.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) kivette a sportág programjából a lovaglást. Joël Bouzou, az UIPM alelnöke a L'Equipe francia sportnapilapnak szerdán megerősítette a brit Guardian erre vonatkozó keddi értesülését, és hozzátette, még nem dőlt el, hogy melyik sport kerül a lovaglás helyére.

"A lovaglás akadályt jelent az öttusa fejlődésében gyakorlati és anyagi szempontból is. Már három éve gondolkodunk ezen a lépésen" - fejtette ki Bouzou.

A francia sportdiplomata ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a döntésnek nincs köze a tokiói olimpián történt incidenshez: akkor Annika Schleu hiába vezetett toronymagasan a lovaglás előtt, nem bírt makacskodó lovával, amely folyamatosan ellenszegült, így a németek ötszörös világ- és háromszoros Európa-bajnoka pont nélküli teljesítménnyel gyakorlatilag kiszállt a versenyből.

A Guardian kedden arról is írt, hogy minden bizonnyal a kerékpározás kerülhet be az öttusába.

A lövészetből, úszásból, vívásból, futásból és lovaglásból álló öttusa az 1912-es olimpia óta szerepel az ötkarikás játékok programjában. A lebonyolítási rend sokszor változott az évek folyamán - például a lövészetet és a futást jelenleg együtt rendezik egy kombinált szám keretében -, de a sportágak sosem cserélődtek.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×