eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Beperli az Apple a Pegasus gyártóját

Az izraeli gyártmányú kémszoftvert a magyar állam is megvásárolta.

Az Apple beperli az izraeli NSO Groupot és anyacégét. Az NSO Group a Pegasus kémszoftver gyártója, az Apple azért indít pert, mert az ő felhasználóikról is gyűjtöttek adatokat Pegasusszal. A cég ezen kívül 10 millió dollárt adományoz kiberbiztonsággal kapcsolatos kutatásokra – írja az Apple közleménye alapján a 444.hu.

A biztonságra ügyelő amerikai vállalatot nagyon nagyon érzékenyen érintette, amikor kiderült, hogy a Pegasus szoftver az Apple termékeit könnyedén megfertőzi, és a felhasználók ellen fordítja – írják.

A lap emlékeztet, hogy a Pegasust Magyarországon is használták, Kósa Lajos fideszes parlamenti képviselő, a párt alelnöke elismerte, hogy a szoftver beszerzője a Belügyminisztérium volt. Több országban, így Magyarországon is mutatnak arra jelek, hogy nem a rendeltetésének megfelelő célpontok, terroristák, bűnözők ellen vetette be az állam az eszközt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×