eur:
392.9
usd:
366.2
bux:
66843.38
2024. április 26. péntek Ervin
A hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó Angela Merkel német kancellár, Orbán Viktor miniszterelnök vendége beszél a megbeszélésük után tartott közös sajtótájékoztatón a Parlamentben 2015. február 2-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ezt mondja búcsúüzenetében Angela Merkel

A leköszönő német kancellár utolsó heti videoüzenetében arra szólította fel Németország lakóit, oltassák be magukat.

Angela Merkel leköszönő német kancellár utolsó heti videoüzenetében arra szólította fel Németország lakóit, hogy vegyék komolyan a koronavírust, és oltassák be magukat.

"A negyedik hullám közepén vagyunk, a helyzet nagyon komoly, az ország egyes részeiben pedig drámainak nevezhető" - figyelmeztetett Merkel szombaton.

Minden oltás számít - nyomatékosította a kancellár. Emlékeztetett: az intenzív osztályok túlterheltek, ami miatt több súlyos beteget kevésbé zsúfolt kórházakba kellett átszállítani.

A halottak száma "szörnyen magas", a "hátrahagyott családtagok és barátok pedig összezavarodottak, tanácstalanok és tehetetlenek" - tette hozzá.

Merkel szerint a helyzet különös keserűségét az adja, hogy

a halálesetek többsége az oltással elkerülhető lenne.

A távozó kancellár egyúttal megköszönte az emberek megfontoltságát és belátását, valamint azt, hogy saját maguk és polgártársaik védelmében betartják a koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket.

"Önök vannak többségben országunkban" - mondta. "Nap mint nap tanúbizonyságot tesznek a polgári lelkületről, amely olyan csodálatossá teszi országunkat, és amely nélkül egyetlen kancellár és egyetlen kormány sem érhet el semmit" - fűzte hozzá.

A következő nehéz heteket csak közös erőfeszítéssel lehet átvészelni - jelezte Merkel.

"Szívemből kívánom, hogy közösen sikerüljön"

- jegyezte meg.

Merkel a következő héten távozik tisztségéből. Helyét Olaf Scholz veszi át, aki a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), a Zöldek és a Szabad Demokrata Párt (FDP) szövetségét fogja vezetni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×