eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem mernek segítséget kérni az áldozatok a rendőrségtől

Nem egyeznek Skóciában a rendőrség által közölt, erőszakos bűncselekményekre vonatkozó adatok azzal, ahány embert bántalmazás miatt kórházban kezeltek. Úgy tűnik, sok áldozat nem vár segítséget a hatóságtól.

Akár hatszorosa is lehet a rendőrség által közölt adatokhoz képest az erőszakos bűncselekmények száma Skóciában. Míg a hatóságok tavaly 7400 ilyen jellegű bűncselekményről számolt be, addig a kórházban támadás miatt kezelt sérültek száma megközelítette a 40 ezret.

Mindez annak köszönhető, hogy sokan nem jelentik az esetet a rendőrségen, például azért, mert megtorlástól tartanak. Mások egyszerűen nem akarnak megjelenni a bíróságon, mert szégyellik azt, ami történt velük, vagy mert róluk is kellemetlenségek derülnének ki, például az, hogy ittasak voltak, amikor bántalmazták őket.

De olyanok is akadnak, akik maguk akarják megbosszulni a történteket.

Kiderült az is, hogy az erőszakos bűncselekmények harmadánál használnak fegyvert, egyötödében ez a fegyver kés.

A hatóságok arra is figyelmeztetnek: több generációnak kell felnőnie ahhoz, hogy a tendencia megváltozzon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×