eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk
USA, Oregon, Portland
Nyitókép: Cavan Images/Getty Images

Beszédesek az adatok - óriási a visszaesés a taxisoknál

A szektor a Covid által legjobban sújtottak közé tartozik, és ez mind a vállalkozások számában, mind az eredményükben nagyon látványosan megjelent.

2020-ban 40 százalékot esett a taxitársaságok összesített árbevétele, adózás előtti eredményük pedig gyakorlatilag lenullázódott, ezzel a szektor eredményessége a 2010-es évek elejének szintjére esett vissza. 2021-ben látszott némi javulás – írta az Opten céginformációs szolgáltató elemzése alapján a Napi.hu.

Egy év alatt közel 1500 taxis egyéni vállalkozó adta vissza engedélyét 2020-ban, amivel 20 százalékot esett az egyéni vállalkozók száma, az alkalmazottak számának csökkenése pedig a 30 százalékot is meghaladta.

A kereslet ugyan felfutóban van, de még mindig nem rendeződött vissza a korábbi szintre, az egyéni vállalkozók egy része még nem tért vissza a működésbe. Jelenleg mintegy 700 társas vállalkozás működik a szektorban 1300 alkalmazottal, és hozzájuk társul a 6700 taxis egyéni vállalkozó.

Az ágazat egyébként hét éve zsugorodik, a társas vállalkozások száma ennyi ideje csökken itt, és ez a folyamat nem volt tettenérhető a nemzetgazdaság többi ágazatában - derült ki az adatokból. Bár az elmúlt két évben a kényszertörlési eljárások szünetelés alatt voltak, mégis csökkent a vállalkozások száma a taxisoknál.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×