eur:
393.82
usd:
365.1
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
KYIV, UKRAINE - MARCH 8, 2022 - President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy addresses the House of Commons of the UK, Kyiv, capital of Ukraine. The photo is courtesy of the Office of the President of Ukraine. (Photo credit should read UKRINFORM/ Ukrinform/Future Publishing via Getty Images)
Nyitókép: UKRINFORM/ Ukrinform/Future Publishing via Getty Images

Bedobták a kriptopiacra Ukrajnát

Legalizálták a kriptoeszközöket, és törvénybe iktatták a virtuális eszközök használatának lehetőségét.

Ukrajna legalizálta a kriptoszektort, az ország miniszterelnöke, Volodimir Zelenszkij aláírta az erről szóló törvényt – írja a Portfolio. Mostantól legálisan működnek a külföldi és ukrán kriptovaluta tőzsdék, a bankok pedig számlákat nyithatnak a kriptovállalkozások számára, közölte a felelős minisztérium egy Twitter-üzenetben.

A most meghozott törvényben meghatározták a kriptoeszközök jogi státuszát, besorolását, tulajdonjogát, és azokat a regisztrációs követelményeket is, amelyeknek meg kell felelniük a kriptoszolgáltatóknak, áll a minisztérium közleményében.

A lap emlékeztet, hogy Ukrajna az elmúlt hetekben már több mint 100 millió dollárnyi kriptóadományt kapott különböző támogatóktól.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×