eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa, miután csapata 1-1-re egyenlített a Bayern München ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2019. szeptember 14-i mérkőzésen Lipcsében.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Gulácsi Péter: most bizonyítanunk kell

Be kell bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk címeket nyerni - nyilatkozta Gulácsi Péter, az RB Leipzig labdarúgócsapatának kapitánya a szombati Német Kupa-döntőről.

A magyar válogatott kapusa a Sport Bildnek elmondta, óriási lehetőséget szalasztottak el azzal, hogy az Európa-ligában a skót Rangers ellenében nem sikerült bejutniuk a döntőbe, de most a hazai sorozatban javíthatnak, és harmadik nekifutásra - a tavalyi és a 2019-es elveszített finálé után - diadalmaskodhatnak.

A 32 éves focista felidézte, amikor 2016-ban a gárda feljutott az első osztályba, óriási volt az ünneplés a városban, és bízik benne, hogy a Freiburg elleni döntő után még nagyobb lesz a hangulat.

Gulácsit megkérdezték arról a gyakran felmerülő témáról, miszerint a Leipzig Németországban finoman szólva sem tartozik a legnépszerűbb klubok közé, ugyanis a rivális szurkolók szerint csak a tőkeerős energiaital-gyártó főszponzornak köszönhetően lett meghatározó klub. A magyar futballista ezzel kapcsolatban közölte: nem meglepő, hogy újra felerősödtek ezek a hangok, de úgy érzi, az elmúlt években nyújtott teljesítményükkel a klub játékosai kiérdemelték a tiszteletet.

A Német Kupa döntőjét szombaton a berlini Olimpiai Stadionban rendezik, a Gulácsi mellett Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató lipcsei csapat Sallai Roland együttesével, a Freiburggal csap össze.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×