eur:
392.89
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Fennállása eddigi legerősebb évét zárta a sátoraljaújhelyi dohánygyár

A Continental Dohányipari Zrt. árbevétele 56,4 milliárd, adózott eredménye 6,4 milliárd forintot tett ki 2021-ben. Előbbi 20 százalékos, utóbbi 7 százalékos növekedés 2020-hoz képest.

A több mint 500 munkavállalót foglalkoztató cég az értékesítés területén is eredményes évet zárt: a cigaretta- és a forgalom motorjának tekinthető szivarkaeladások egyaránt növekedtek tavaly – derült ki a cég keddi közleményéből.

Ugyan a fogyasztási dohányból – a fogyasztásidohány-piac általánosságban is megfigyelhető zsugorodásával szinkronban – kevesebbet értékesítettek, mint 2020-ban, ez egyrészt a termékcsoport adótartalmának a cigarettához képest nagyobb mértékű emelkedésére, másrészt az újgenerációs dohánytermékek térnyerésére vezethető vissza. A nemzetközi jelenlétét is tovább erősítette a társaság 2021-ben, szivarkáival többek között a dél-amerikai piacon, Chilében is megjelent.

Arra is kitértek, hogy 2021 elején a Continental közel 10 milliárd forint értékű beruházás megvalósítását kezdte meg. A sátoraljaújhelyi dohánygyárban többek között egy modern géppark - köztük egy lézerperforációs gyártógép, illetve különböző laboreszközök – kialakítására került sor. A beruházás fő eleme a 3 szintes üzemcsarnok, amely elősegíti a dohányvágat-előállítási kapacitás mintegy 25 százalékos növelését. Az üzemcsarnok kialakítása a befejezéséhez közeledik, az átadása a betelepített gépsor indulásával együtt a tervek szerint 2022 őszén várható.

Közölték, hogy az idén a Continental a folyamatban lévő beruházás befejezésén, az új üzemcsarnok átadásán túl további kapacitásnövelést tervez, emellett technológia-kölcsönzéssel is bővítené tevékenységét. Az exporttevékenység erősítése szintén céljuk, elsősorban ázsiai, azon belül is közel-keleti fókusszal. A társaság kiemelt hangsúlyt fektet továbbá a bizonytalan gazdasági helyzet által előidézett külső kihívások kezelésére.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×