eur:
394
usd:
368.28
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Az argentin Lionel Messi ünnepli gólját a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatának 9. fordulójában játszott Argentína-Bolívia mérkőzésen Buenos Airesben 2021. szeptember 9-én. Az argentin válogatott Lionel Messi mesterhármasával 3-0-ra győzött. A 34 éves Messi a mérkőzésen megdöntötte Pelé válogatottbeli gólrekordját. A 34 éves támadó már 79 alkalommal talált a kapuba, míg a brazilok háromszoros világbajnoka 77-szer volt eredményes.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Pool/Juan Ignacio Roncoroni

Mutatjuk - Lionel Messi hintett egy ötöst Észtországnak

Felkészülési meccs volt.

Lionel Messi öt (!) góljával az argentin labdarúgó-válogatott 5-0-ra legyőzte az észt csapatot barátságos mérkőzésen a spanyolországi Pamplonában vasárnap.

A hétszeres aranylabdás sztár a 9., a 45., a 47., a 71. és a 76. percben talált be. Az első gól 11-esből esett.

Még Lionel Messi különleges pályafutásában is rendkívüli, ami vasárnap Baszkföldön, Pamplonában, az El Sadar Stadionban történt: öt gólt szerzett egy válogatott mérkőzésen. Az argentinok 5-0-ra kiütötték az észteket egy felkészülési mérkőzésen, az összes gólt a PSG csillaga szerezte.

Már a múlt héten, a londoni Finalissimán, az olaszok ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen is látszott, hogy Messi óriási kedvvel játszik, szinte reneszánszát éli a rosszul sikerült idénye után.

Három héttel a 35. születésnapja előtt két gólt is előkészített, a mérkőzés legjobbjának választották. Az észtek ellen bepótolta a góllövést is: ötször is bevette az ellenfél hálóját.

Ez mindössze a második alkalom, hogy mesterötöst szerzett profi mérkőzésén.

Az elsőt 2012. március 7-én érte el, amikor a Barcelona 7-1-re győzött a Bayern Leverkusen ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Argentína válogatottjában a vasárnapi parádé előtt még soha nem szerzett három gólnál többet.

Immár 162 válogatott mérkőzésen 86 gólnál jár, aligha kell jelezni, mindkét számot tekintve argentin csúcstartó. A mostani öttel a válogatottban szerzett gólok világranglistáján megelőzte Puskás Ferencet (84 gól, 89 mérkőzésen - 85 magyar, 4 spanyol színekben), s már csak hárman állnak előtte: a vasárnap két gólig jutott Cristiano Ronaldo (117 gól), valamint az iráni Ali Daei (109) és a malajziai Mokhtar Dahari (89). Meglepő lenne, ha utóbbit nem előzné meg még 2022-ben.

A dél-amerikai együttes a november 21. és december 18. közötti katari vb-n Szaúd-Arábiával, Mexikóval és Lengyelországgal szerepel azonos csoportban.

Eredmények:

Argentína-Észtország 5-0 (2-0)

korábban:

Kolumbia - Szaúd-Arábia 1-0 (1-0)

Peru - Új-Zéland 1-0 (0-0)

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×