eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nizhnevartovsk, Russia - March 11, 2013: Woman hand holding iPhone with Google Plus App and using tPad. Google Inc. is an American multinational corporation that provides Internet-related products and services, including internet search, cloud computing, software and advertising technologies.
Nyitókép: Erikona/Getty Images

Még nincs internet a magyar háztartások majdnem negyedében

Egyebek közt ez derült ki a BellResearch kutatásából, amelyet a Yettel tett közzé.

A felmérés szerint a magyar háztartások több mint háromnegyedében érhető el otthoni net, illetve a nagyképernyős tartalomfogyasztást lehetővé tévő valamilyen eszköz - asztali gép, laptop, okostévé vagy tablet. Bár még nem éri el a mobilszolgáltatások szinte teljes, 96 százalékos elterjedtségét, de a BellResearch adatai szerint a nagyképernyős felhasználásra alkalmas internet - azaz a vezetékes net, valamint a nem mobiltelefonos (okos-tévé) internetezésre alkalmas mobilnet - elterjedtsége Magyarországon az elmúlt évtizedben folyamatosan és dinamikusan, évente 2-3 százalékponttal növekedett.

Az otthoni internetet ráadásul már egyre többféle nagyképernyős eszközön használják. Mintegy 3 millió háztartásban található ilyen eszköz; a legelterjedtebb a PC, a háztartások 72 százalékában, de okostévé is van a háztartások majdnem 40 százalékában, táblagép pedig minden ötödik otthonban van. Emellett a háztartások 72 százalékában szokott egy vagy több családtag otthon internetezni okostelefonon.

A BellResearch kutatásából az is kiderül, hogy a felhasználók az otthoni internetet elsősorban információszerzésre, tájékozódásra (92 százalék), illetve a kapcsolattartás eszközeként (78 százalék) használják. Ezt követi a tartalomfogyasztás: az otthoni nettel rendelkező háztartások több mint kétharmada fogyaszt online videómegosztókon tartalmakat, mintegy fele pedig le is tölt filmet vagy zenét. Az online vásárlás/értékesítés, illetve bankolás, ügyintézés a háztartások nagyjából 40 százalékában jellemző otthoni internetes tevékenység, míg a tanulás és a munka körülbelül a harmadukban fordul elő - közölték.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×