eur:
393.16
usd:
367.89
bux:
66057.11
2024. április 24. szerda György
Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a varsói Király Vár előterében 2022. március 26-án. Biden előző nap érkezett kétnapos hivatalos látogatásra Lengyelországba.
Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Joe Biden: nukleáris veszély fenyeget

Az amerikai elnök szerint ráadásul 60 éve a legnagyobb.

Az 1962-es kubai rakétaválság óta még soha nem leselkedett akkora nukleáris fenyegetés a világra, mint most Vlagyimir Putyin orosz elnök fenyegetődzése miatt - jelentette ki Joe Biden amerikai elnök egy New York-i kampányrendezvényen csütörtökön.

Biden szerint Putyin nem viccelt, amikor nukleáris, vegyi vagy biológiai fegyverek bevetéséről beszélt. Az amerikai elnök szerint elképzelhetetlen, hogy ne következzen be az "Armageddon", ha bárki taktikai atomfegyvert vet be.

Az orosz elnök a múlt héten jelentette be, hogy Oroszország elcsatolja Ukrajna négy keleti megyéjét. A lépést a nemzetközi közösség jogellenesnek tekinti és elutasítja. Putyin közölte azt is, hogy az annektált területek elleni ukrán támadást Oroszország elleni támadásnak tekinti, és minden lehetséges eszközt bevet megvédésükre.

Az elmúlt hetekben Ukrajna sikeres ellentámadást indított az ország északkeleti és déli részén is az orosz megszállás alatt álló területek felszabadítására. Az Egyesült Államok már többször figyelmeztette Moszkvát, hogy súlyos következménye lesz, ha Oroszország atomfegyvert vet be, de nem pontosította, hogy milyen válaszlépésekre készül.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank

Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank

Szerdán megtartotta éves rendes közgyűlését, amelyen a részvényesek elfogadták a társaság 2023. évre vonatkozó pénzügyi eredményeit, amelyekről itt számoltunk be. A társaság közgyűlése megszavazta, hogy az MBH Bank kockázatkezelési vezérigazgató-helyettese, Bakonyi András bekerüljön az MBH Jelzálogbank felügyelőbizottságának tagjai közé, valamint döntött a teljes adózott eredmény eredménytartalékba helyezéséről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×