eur:
392.84
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, miután hazaérkeztek a pekingi téli olimpiáról 2022. február 18-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A Liu testvérek más országban folytatnák a versenyzést

A MOKSZ közleménye alapján az országváltásnak számok feltétele van: sportolónak a választott ország állampolgárának kell lennie, valamint 12 hónapnak el kell telnie, hogy az országváltás után nemzetközi versenyen indulhasson.

Az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók, Liu Shaolin Sándor, és testvére, Liu Shaoang a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség hozzájárulását kérték az országváltásukhoz vezető folyamat megindításához – írja a 24.hu.

A MOKSZ közleménye megjegyzi: a fivérek nem nevezték meg, melyik ország színeiben szeretnék folytatni. Valószínűnek tűnik, hogy kínai színekben folytatnák, hiszen édesapjuk révén kötődnek az ázsiai országhoz és volt edzőjük Csang Csing Lina az idei téli olimpia után távozott a magyar csapattól, mivel visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a kínai szövetségtől.

„Az elmúlt időszakban a MOKSZ biztosította a Liu fivérek edzésének feltételeit a kínai válogatottal és Linával Pekingben, ezt a munkát a MOKSZ nevében még Jae Su Chun, válogatottunk koreai edzője segítette. Ez a megoldás a fivérek számára nem bizonyult megfelelőnek. A MOKSZ a következő elnökségi ülésén fog dönteni arról, hogy hogyan rendezze a fivérek és a MOKSZ között fennálló versenyzői szerződéses kapcsolatot” – áll a magyar szövetség közleményében.

Az Index.hu értesülése szerint a fivérek nem rendelkeznek kínai állampolgársággal. Mivel Kínában a kettős állampolgárságot nem ismerik el, a Liu testvérek a magyar állampolgárságukat elhagyva folytathatnák a kínai színekben való versenyzést a jövőben.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×