eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Interest rate financial and mortgage rates concept. Hand putting wood cube block increasing on top with icon percentage symbol upward direction
Nyitókép: marchmeena29/Getty Images

"Ársapkát" tett a kormány a késedelmi kamatra

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletet Orbán Viktor írta alá. Konkrét szám van a rendelkezésben.

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely kvázi ársapkát tett a késedelmi kamatra: évi 25 százalékot, az efölötti kamatrészt a tartozónak úgy kell tekintenie, mintha ki sem rótták volna rá.

A rendelkezés azonnal a Polgári törvénykönyv részévé is vált, oka pedig az Ukrajnában zajló háború, illetve annak magyarországi következményei.

A rendelet csütörtökön már hatályba is lép.

Ez azért fontos, mert így, ha valaki csúszik egy közüzemi befizetéssel, vagy mondjuk telekadóval, akkor nem kap horrorkamatot, de a korább 1 százalék körüli kamathoz (amelyet az alapkamathoz szabtak) képest ez is jelentős emelkedés.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×