eur:
392.79
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Fotó: Borsa Miklós

Meghalt a Budapest-Bamako rali magyar legendája a befutónál

Valószínűleg szívrohamban vesztette életét a Budapest-Bamako rali egyik legendás magyar alakja. Pétery Szabolcs 54 éves volt.

Pétery Szabolcs több volt, mint a Bamako család tagja. Szabi maga volt a Bamako - ezt írták ki a Budapest-Bamako rali közösségi oldalára. Andrew G. Szabo főszervező emlékezett meg róla. Azt írja, Pétery 2007 óta, az első futam kivételével, mindegyiken ott volt vagy indulóként, vagy a szervezői csapat tagjaként.

"Afrika a lelkében élt. Lazasága, mosolygós, semmit túl nem aggódó tekintete és híres »majd kiadja« életfilozófiája sokakat bűvöletbe ejtett" - fogalmazott róla Szabó Gál András (aki korábban Villám Géza néven rádiózott).

Fotó: Andrew G. Szabo
Fotó: Andrew G. Szabo

Az Infostart az egyik résztvevőtől úgy tudja, hogy a befutó után történt a tragédia, valószínűleg szívroham végzett Pétery Szabolccsal. Amikor rosszul lett, orvosok is próbáltak rajta segíteni, de már nem tudták megmenteni az életét.

Az RTL a helyszínen forgatott a versenyről és riportjukban ők is beszámoltak a szomorú esetről.

A Facebook-posztban arról írnak még, hogy a befutókor "élete egyik legszebb napját élte át Bureh Beachen, az óceán partján, barátokkal, történetmeséléssel és gin tonicozással".

Szabó Gál András a tv-riportban elmondta, hogy Péterynek "Afrika a természetes közege volt, a sors furcsa fintora, hogy itt vesztette életét".

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×