eur:
394.29
usd:
371.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A német kezdőcsapat fényképezkedik, mielőtt megkezdődik a Németország-Japán mérkőzés a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a E csoportban az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

A német futballisták befogták a szájukat

A német labdarúgó-válogatott tagjai befogták a szájukat a japán elleni világbajnoki mérkőzés előtt készített csapatképhez összeállva.

Természetesen előre megtervezett akcióról van szó, amely lezárta a még a mérkőzés előtti órákban is létező vitát a szivárványos karszalag viselésdéről. Hansi Flick szövetségi kapitány szerint az sem lett volna gond, ha a salvadori játékvezető ad érte egy sárga lapot a csapatkapitánynak, Manuel Neuernek.

A játrékosok végül a szájukat befogva tiltakoztak, a DFB, a szövetség pedig, a mérkőzés kezdetekor twitterüzenetben reagált: „A kapitányi karszalaggal példát akartunk adni azon értékekre, amelyek szerint élünk a válogatottban: a sokszínűség és a kölcsönös tisztelet. Hangoztassuk a véleményünket más nemzetekkel közösen. Nem politikai üzenetről van szó: az emberi jogok nem alku tárgyai – áll a szövegben. – Ez magától értetődő, de sajnos mégsem az. Ezért olyan fontos számunkra ez az üzenet. A karszalag viselésének megtiltása olyan, mint a szánk befogása. Álláspontunk változatlan."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×