eur:
393.46
usd:
367.7
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Elf bar elektromos cigaretták. Forrás: Twitter/Shenzhen Original factory Ltd
Nyitókép: Twitter/Shenzhen Original factory Ltd

Ismét felbukkant a gyerekeket veszélyeztető "manórúd"

Elf Bart hirdető budapesti árus ellen indított eljárást a NAV.

Nagy tételben e-cigarettát kínáló internetes hirdető nyomára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai, az árussal szemben eljárás indult.

Bár a tavalyi országos ellenőrzés-sorozat után az internetes hirdetések szinte teljesen megszűntek, idén a NAV revizorai mégis egy olyan hirdető nyomára bukkantak, aki közösségi oldalon, nagy tételben kínálta eladásra az Elf Bart. A NAV munkatársai rendeltek tőle 10 darabot, az árut Budapesten vették át, ahol az árus kocsijából újabb 220 illegális termék került elő. Az árut lefoglalták.

Az ügyben adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedéki jogsértés miatt indítottak eljárást.

A NAV felhívja a figyelmet arra, hogy továbbra is kiemelten ellenőrzi az Elf Bart és a hasonló ízesített elektronikus dohánytermékeket árusítókat. Ugyanis ezeknek a többféle ízben elérhető nikotinos vagy nikotinmentes folyadékkal feltöltött, akkumulátoros, dohányzást imitáló eszközöknek az árusítása Magyarországon illegális.

Aki Magyarországon engedély nélkül ilyen termékeket értékesít, az 5 millió forinttól akár 500 millió forintig terjedő pénzbírságot kockáztat - figyelmetet a NAV..

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×