eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Tasion, az ukrán Sahtar Donyeck játékosa (k) csapattársaival ünnepel, miután gólt lőtt a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében játszott Sahtar Donyeck - FC Basel mérkőzésen Gelsenkirchenben 2020. augusztus 11-én. A Sahtar Donyeck 4-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Wolfgang Rattay

A profi sportolókat még nem hívták be katonának - egy kijevi magyar játékosügynök a háborúról

Simon Balázsnak sok barátja meghalt a háborúban. A magyar játékosügynök családja hétéves korában költözött Kijevbe. Videós interjúban beszélt az elmúlt egy év fájdalmairól és focinehézségeiről.

Simon Balázs az nb1.hu-nak adott videós interjújában arról beszél, hogy az egy éve kirobbant háborúban eddig sok barátja meghalt már. Egy éve, 2022-ben, egy hónapja volt, hogy ukrán játékosai többségének új klubot találjon. Azóta már újra futballoznak az ukrán bajnokságban, ahol, ha megszólalnak a szirénák, mindenkinek rögtön a stadion alá kell menekülnie.

A ProStar Sports Agency menedzseriroda játékosügynöke éppen a Kárpátokban síelt, amikor kitört a háború.

A magyar fiatalember felesége is ukrán származású. A háborúról azt mesélte, hogy 2022. február 24-én a kárpátaljai síelésből már nem mentek vissza Kijevbe, hanem azonnal Budapest felé vették az irányt a gyerekekkel.

Ami a munkáját illeti, a cégének 300 ukrán focistája van és ebből 200-an azonnal el akartak igazolni az oroszok támadása után. Azt mesélte az interjúban, hogy

a magyar klubok is sokat segítettek.

A Puskás Akadémia és a Mezőkövesd is akkor igazolt ukrán játékost, de megemlítette az MTK-t, a Fradit és az Újpestet is, amely klubok sokat segítettek, például a játékosoknak szállást biztosítottak.

Ami a labdarúgók helyzetét illeti, őket jellemzően nem hívják be katonának Ukrajnában, ahogy fogalmaz, ők csak a "negyedik szintű" behívásban vannak benne. Úgy tudja, hogy jelenleg számukra nincs hadkötelezettség. Kérdésként merült fel, hogy a Magyarországon játszó Zubkov és Petrjak miért igazoltak haza a Sahtar Doneckhez (a csapat tegnap jutott tovább az Európa-ligában és a Feyenoorddal játszanak majd). Ehhez némi magyarázat, hogy az ukrán csapat jelenleg Varsóban "van otthon". Az említett játékosok pedig kellően olcsók ahhoz, hogy velük tudják pótolni a háború miatt távozó brazilokat - mondta az interjúban a magyar játékosügynök.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×