eur:
393.84
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Az indonéz Országos Katasztrófavédelmi Ügynökség (BNPB) által közreadott képen hamufelhőt lövell a magasba a Jáva szigetén fekvő Merapi tűzhányó Yogjakartából nézve 2020. március 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/BNPB/BNPB

Kitört Indonézia pusztító tűzhányója – videó

Ismét kitört szombaton a Merapi tűzhányó Indonéziában, hamuval borítva be a környékbeli településeket – közölte az ország földtani intézete.

„A vulkán szombaton 12.12 órakor tört ki helyi idő szerint” – tudatta az intézet, hozzátéve, hogy a hegyből az elmúlt héten 19 alkalommal bugyogott fel láva és 553 vulkáni eredetű földrengést okozott.

A hatóságok felszólították az embereket, hogy kerüljék el a Merapi 7 kilométeres körzetét, és ne menjenek a tűzhányónál eredő folyókhoz.

A Merapi Közép-Jáva tartomány és Yogyakarta határán fekszik, és Indonézia egyik legaktívabb tűzhányója. Az elmúlt hónapokban a szakemberek 3-as szintű riasztást adtak ki rá, ami azt jelenti, hogy számítottak olyan kitörésre, amely súlyosan érintheti a hegy környékén fekvő területeket.

A Merapi 2010-es kitörésekor több mint 200 ember halt meg.

(Nyitóképünk illusztráció: Az indonéz Országos Katasztrófavédelmi Ügynökség által közreadott képen hamufelhőt lövell a magasba a Jáva szigetén fekvő Merapi tűzhányó 2020. március 27-én.)

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×