eur:
393.93
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

A hirtelen hidegre gyorsan jön az újabb változás

Hideg lesz kedden, még mínusz 10 is fok is lehet szerda hajnalban, de aztán hamar jön a felmelegedés.

Kontinensünk nagy részén mozgalmas az időjárás több ciklon és a hozzájuk kapcsolódó frontok miatt, amelyek mentén jellemzően felhős az idő, többfelé fordul elő csapadék. A jelenleg már a Kárpát-medence felett örvénylő ciklon hatására több helyen kiadós mennyiségű csapadék hullott Közép-Európában az elmúlt 24 órában. Mögötte erős, viharos széllel hideg, sarkvidéki eredetű levegő zúdul a kontinens belseje fölé.

Nyugodt időjárás a kontinens legnyugatibb részein van, ahol egy anticiklon épül ki. Mindössze Spanyolországban fordul elő 25 fokot meghaladó csúcsérték.

A Kárpát-medence felett kimélyülő ciklon hátoldalán viharos széllel jóval hidegebb levegő érkezik a hét elején.

A ciklon tartós, lassan gyengülő csapadékzónája egyre inkább az ország keleti, északkeleti részére korlátozódik, ahol az éjszaka második felére szűnik meg mindenütt a tartós eső, előtte átmenetileg átválthat a csapadék havas esőbe, hóba.

Napközben felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel, elszórtan valószínű vegyes halmazállapotú záporos csapadék, zivatar. Az északnyugati, északi szél hétfőn és kedden is nagy területen viharossá fokozódik, éjszakára csak átmenetileg veszít erejéből a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire –3 és +2 fok között alakul, de néhol ennél jóval hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 4 és 9 fok között valószínű.

Kókai Ádám meteorológus a videóban elmondja, hogy a mozgalmas keddi időjárást, igen hideg szerda hajnal követi, még –10 fok is lehet helyenként, de aztán gyors felmelegedés kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×