eur:
394.74
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Fontos változás jön a Mastercard kártyáinál

A Mastercard 2028-ig eltávolítja az úgynevezett első használatú PVC műanyagokat a saját hálózatában lévő fizetési kártyákból.

2028. január 1-jétől minden újonnan gyártott műanyag fizetési kártyának fenntarthatóbb anyagokból kell készülnie – beleértve az újrahasznosított vagy bioforrásból származó műanyagokat, mint például az rPVC, rPET vagy PLA ^, és egy tanúsítási programon keresztül kell engedélyeztetni - ez az első ilyen irányú lépés a fizetési hálózatok történetében – közölte a Mastercard.

A cég 2018-ban indította el fenntartható kártyaprogramját. Azóta 80 ország több mint 330 kibocsátója csatlakozott, és a legnagyobb kártyagyártókkal együttműködve több mint 168 millió kártyát állított át a hálózatában újrahasznosított és bioalapú anyagokra. A mostani bejelentés tovább gyorsítja ezeket az erőfeszítéseket, miközben kiegészíti a vállalat azon munkáját, hogy olyan innovatív, digitálisan első kártyaprogramokat kínáljon, amelyek teljes mértékben megszüntetik a fizikai kártyakínálat szükségességét.

A szabályváltozás értelmében a Mastercard minden újonnan gyártott kártya esetében tanúsítványt állít ki, amelyben értékeli a kártyák összetételét és fenntarthatósági jellemzőit; ezt a tanúsítványt egy független auditor fogja hitelesíteni. A hitelesítés után a kártyán feltüntethető lesz a Card Eco Certification jelölés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×