eur:
393.32
usd:
367.58
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
View of the foggy Balaton from Fonyod promenade on an autumn day.
Nyitókép: Getty Images/sndr

Sokan bajba kerültek a Balatonban

A járőregységek június 3-4. között négy esetben intézkedtek, kilenc embert kellett kimenteni a tóból a nyár első hétvégéjén.

Műszaki hibás, árboc-törött, felborult vitorlás, valamint egy eltévedt SUP utasai is olyan helyzetben találták magukat a hétvégén a Balatonon, amiből a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni – írja a police.hu.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra hiszen nagyon gyorsan kialakulhat vészhelyzet.

  • Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni.
  • Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Hozzátették: a viharjelzés figyelembe vételével, jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

A Balaton vízfelületén bajba kerülők, bajba jutott személyt észlelők az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon tehetnek bejelentést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×