eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Külön módszert vezetett be a Yettel az adathalászok ellen

Már van olyan megoldás, ami biztonságot nyújt akkor is, ha óvatlanul rákattint valaki egy adathalász linkre - mondta az InfoRádiónak a Yettel digitális termékekért felelős senior tanácsadója.

Leskó László szerint Magyarországon már szinte mindenki kapott olyan gyanús üzenetet, amit adathalászok küldtek. Akár valamelyik üzenetküldő szolgáltatáson, akár a közösségi médiában próbálkoznak, érdemes komolyan venni az ilyen küldeményeket. A nagy melegben különösen fontos lehet az éberség, mert ilyenkor lankad a figyelem, hajlamosak vagyunk kevésbé alaposan megnézni, hogy kitől is érkezett üzenet.

A Yettel vezető tanácsadója arra hívta fel a figyelmet: sokszor csak egészen apró jelek utalnak arra, hogy adathalász csalókkal van dolgunk. A látszólag a bankunktól kapott üzenet ugyanis csak egy kicsit tér el a valóditól. A különbség néha mindössze egy-két betű vagy karakter, illetve az, hogy a feladó címe nem .hu-ra végződik. Arra is érdemes figyelni, hogy

a bankunk soha nem kér tőlünk e-mail-ben adatokat.

A kellő odafigyelés mellett segíthet a Yettel a NetPajzs elnevezésű szolgáltatása is. Ezzel még akkor is ki tudjuk szűrni az adathalász támadásokat, ha óvatlanul rájuk kattintottunk, az applikáció ugyanis az ilyen linket nem engedi megnyitni. Az adatbázisa nagyon gyakran, 3-5 percenként frissül, így a Yettel szorosan követi, nyilvántartja a csaló oldalakat, és blokkolja azok csatlakozási kísérleteit - ismertette a szakértő.

Ez a megoldás teljesen más mint egy vírusirtó, ugyanis nem a telefonunkon fut, hanem magán a hálózaton belül szűri meg a nem kívánt adathalász tartalmakat - hangsúlyozta Leskó László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×