eur:
393.44
usd:
368.12
bux:
65966.92
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Facebook/ Flipper Zero

Szinte mindent fel lehet törni ezzel az eszközzel, ráadásul bárki könnyen megveheti

Napjainkban könnyen a hackerek célpontjaivá válhatnak eszközeink, egyes esetekben komoly problémákat okozva.

A Flipper Zero egyfajta hackereszköz, amit még 2020-ban, Oroszországban dobtak piacra, ám az ukrajnai háború 2022 eleji kirobbanása óta a cég elhagyta az országot. Az eszközzel gyakorlatilag gyerekjáték feltörni bármilyen zárat, vagy behatolni kis túlzással bármilyen rendszerbe – írja a hvg.hu.

A TechCrunch szerint az eszköz iránt komoly az érdeklődés: a kickstarteres előrendelésekből 5 millió dollárnyit értékesítettek, a tavalyi évben összesen 25 millió dollár (8,5 milliárd forint) értékben adtak el Flipper Zerókat.

Idén már jó úton haladnak a 80 millió dolláros – vagyis körülbelül 27 milliárd forintos értékesítés felé.

A Flipper Zero egy multifunkciós eszköz, ami mindenkinek szól, akit kicsit is érdekel a kiberbiztonság, beleértve azokat is, akik rossz célokra használnák fel. Segítségével manipulálni lehet például a vezeték nélküli eszközöket (akár garázskapukat is ki lehet nyitni), RFID-kártyás rendszereket (ilyenek a társasházi beléptetők is), de sok más zárrendszerre is be lehet programozni.

Az eszköz tehát gyakorlatilag bárhová bejutást biztosít, ennek fényében pedig elgondolkodtató, hogy jó ötlet-e ilyesmit terjeszteni, főleg, ha az eszköz még számos potenciálisan veszélyes megoldással is rendelkezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×