eur:
394.42
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A dán Albertsen Martin Fruelund, a svájci válogatott szövetségi kapitánya a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Svájc mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 4-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Új edző a Ferencvárosnál - Jön a skandináv módi

Az új szezonban Martin Albertsen vezetőedző dirigálja a Ferencváros női kézilabdacsapatát. A dán szakember több futást vár majd el játékosaitól, és a skandináv stílust szeretné meghonosítani.

"Megtiszteltetés Budapesten dolgozni, ebben a csarnokban" - fogalmazott Magyarországra érkezése után az InfoRádió Hetes című kézilabda-magazinjának Martin Albertsen, a Ferencváros BL-ezüstérmes női kézilabdacsapatának új edzője.

Számára minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy megkezdődhessen a játékosok állapotfelmérése. A várost már most "imádja", az egyik legnagyszerűbb helynek tartja Európában.

A közelgő változtatásokról szólva azt mondta, "nem nagy változások" lesznek, de elvárja a több futást, és megújul a védekezés és a támadás is.

Hogy modernebb lesz-e vagy sem az FTC kézilabdája, arról azt mondta, lehet így hívni, de lehet skandináv stílusnak is.

"A játék több futásra és a csapategységre épül. Jó a játékosállomány, ez már az előző szezon eredményein is látszott, a Ferencváros csapatként érte el a sikereit" - szögezte le. "Próbáljuk megtartani az értékeket, azt szeretnénk, hogy

a csapatjáték domináljon"

- tette hozzá.

Hogy a játékosok hogy fogadták az új módszereket, arról úgy szólt, nyitottsággal találkozott eddig, remek a csapatszellem, a játékosok segítik egymást, hogy minél hamarabb mindenki megtanulja az új "módit".

Martin Albertsen eddig Svájcban dolgozott szövetségi kapitányként, adódik tehát a kérdés: hiányzott-e neki a mindennapi munka, amit egy klubcsapat jelent?

"Igen, határozottan. Svájcban azért az akadémiai rendszerben is dolgoztam, a mindennapjaimat lekötötte a kézilabda. De hogy ilyen atmoszférában, ilyen játékosokkal dolgozhassam, erre vágytam" - húzta alá.

Szerinte egyáltalán nem igényel más megközelítést egy klubcsapat, mint egy válogatott. Személyes célja a mindennapi fejlődés, "és ha ilyen típus vagy, azt a játékosok is érzik, és őket is a javulás vágya vezérli, én így dolgozom".

Érdekesség, hogy a nagy rivális Győrnél is dán edző ült kispadra most Ulrik Kirkely személyében, találkozni is fognak Budapesten. Albertsen "kedves fickónak" tartja őt.

"A pályán természetesen ellenfelek vagyunk, remélem, a következő szezonban mi leszünk a jobbak."

A célok?

  • A BL-ben négy közé jutni,
  • a Magyar Kupát újra megnyerni,
  • a bajnokságban pedig "megelőzni a Győrt",

de ez nem lesz egyszerű Martin Albertsen szerint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×