eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
fotó: MÁV-Start
Nyitókép: MÁV-Start

Probléma volt a hálókocsikkal a Rijeka-Budapest járaton

A viharkárok miatt ideiglenesen jelentősen megváltozott a Szlovénia és Magyarország közötti vasúti forgalom rendje.

Többen is arról számoltak be Facebookon, hogy a vasárnap este Rijekából Budapestre induló nemzetközi éjszakai vonaton zárt hálókocsik fogadták az utasokat - írja a 24.hu.

A lap úgy tudja, hogy végül egy horvát jegyellenőr nyitotta ki az utasok kérésére a hálófülkéket, ám azok ugyanabban az állapotban voltak, amelyben az előző utasok hagyták őket, azaz szemét és használt ágynemű fogadták őket, sőt, egyes fülkék be is áztak, mert nyitva felejtették az ablakot.

A MÁV – Start Zrt.a Facebook oldalán vasárnap este megjelent egy közlemény, mely a szlovéniai áradásokkal magyarázta a hálókocsikkal összefüggésben kialakult helyzetet:

A közlemény szerint a szlovén-magyar vasúti forgalomban jelenleg esetenként Hódoson és/vagy Mariborban másik vonatra kell átszállniuk az utasoknak, ami miatt jelentősen megnő az utazási idő minden viszonylaton.

A Citadella nemzetközi nappali vonat jellemzően Budapest-Celje között közlekedik, onnan pótlóbusszal kell utazni.

Az Istria nemzetközi éjszakai vonat egyik szerelvénye Ljubljanában maradt, így az Koper/Rijeka-Ljubljana között közlekedik. A másik vonatszerelvény Budapest és Hódos-Maribor-Celje között jár a helyzettől függően.

"A háló- vagy fekvőkocsiba jegyet váltott utasoknak arra kell számítaniuk, hogy nem tudják a megváltott szolgáltatásnak megfelelően végigutazni az éjszakát és kerékpárszállítás a pótlóbuszok miatt nem lehetséges" - olvasható a MÁV közleményében.

Hétfő reggel

A viharkárok következtében, illetve egyéb műszaki okok miatt hétfőn reggel több magyarországi vonatjárat is késéssel közlekedett vagy nem tud elindulni.

Így például Murakeresztúr és Őrtilos között fa dőlt a felsővezetékre és a pályára amim miatt a helyreállításig – várhatóan 10-11 óráig - szünetel a forgalom, ezért Nagykanizsa és Gyékényes között pótlóbusz szállítja az utasokat. A busz Murakeresztúrt, Őrtilost és Zákányt nem érinti és hosszabb eljutási időre kell számítani a Nagykanizsa-Pécs vonalon.

  • Ugyanakkor a Balassagyarmatról Hatvanba 5:49-kor indult S780-as vonat (33539) járműhiba miatt csak Magyarnándorig közlekedett.
  • A Vácról 7:04-kor a Nyugati pályaudvarra induló S70-es vonat (2427) szintén nem közlekedett. Ahogy a Kecskemétről 7:12-kor Szolnokra induló S225-ös vonat (7612) sem.
  • Az Aszódról 8:33-kor Vácra és a Vácról 9:29-kor Aszódra induló S77-es vonat (33422, 33427) helyett pótlóbusz közlekedett.
  • A Keleti pályaudvarról Gödöllőre 8:35-kor és a Gödöllőről a Keletibe 9:45-kor induló S80-as vonat (3132, 3167) pedig nem közlekedik.
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×