eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
ukrán drónok
Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Ukrajna kapitulációjáról beszélt az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese

Ukrán drónt kényszerítettek földre az orosz rádióelektronikai eszközök Moszkva nyugati részén - közölte az pénteken orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint a meghiúsított „terrortámadásnak” nem voltak sérültjei és anyagi kár sem keletkezett. A Szergej Szobjanyin polgármester által a Telegramon kiadott tájékoztatás szerint a lezuhant drón darabjai, amelyeket a Moszkva folyó karamisevói partszakaszán találtak meg, nem okoztak komoly károkat.

A támadással összefüggésben a vnukovói és a kalugai reptér munkáját péntek délelőtt átmenetileg felfüggesztették.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az orosz erők Kupjanszk irányában széles fronton folytatták előrenyomulásukat, javítva taktikai helyzetüket Vilsana és Persotravneve környékén, miközben mind itt, mind az érintkezési vonal többi szakaszán több ukrán támadást vertek vissza.

A megsemmisített katonai célpontok között nevezte meg egyebek között külföldi "zsoldosok" egy zaporizzsjai szállását és négy lőszerraktárt.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese pénteken a Telegram-csatornáján azt írta, hogy talán

csak Ukrajna kapitulációja nyithatná meg az utat a béke felé,

de ezt sem Washingtonban, sem Kijevben nem akarják, ezért „megállás nélkül működik az (ukrán) ellentámadás húsüzeme, szerencsétlenek ezreit küldve a lemészároltatásra”. Értelmetlennek nevezte, hogy az amerikai kormányzat újabb 13 milliárd dollár segélyt kérelmezett a kongresszustól Ukrajna számára, hangot adva véleményének, hogy „a tankokban égő kamikazék ezt a pénzt nem fogják látni”.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×