eur:
393.26
usd:
367.56
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára expozét mond a Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Rétvári Bence: a kormány megelőlegezi az EU-s forrásokat

Magyarország, a magyar gazdaság szerencsére olyan helyzetben van, hogy meg tudja előlegezni azokat a forrásokat, amelyeket az Európai Unió (EU) jelenleg nem utal el, pedig ezek járnának Magyarországnak - mondta a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára szombaton, a vácdukai pihenő és rekreációs park átadóünnepségén.

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, arról beszélt, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében megvalósított fejlesztéseket is európai uniós forrásból kellett volna finanszírozni, de mivel az EU nem utalta el a Magyarországnak járó forrásokat, a magyar kormány megelőlegezte ezt a települések számára. Összességében 200 milliárd forintot juttattak így a településeknek - mondta.

Az államtitkár úgy fogalmazott: lehet nyomást gyakorolni ránk, lehet visszatartani a saját forrásainkat, de a magyar gazdaság olyan állapotban van, hogy ki tudjuk pótolni a saját bevételeinkből, a saját forrásainkból, hogy a települések ne szenvedjenek kárt.

A parlamenti államtitkár hangoztatta: a TOP Plusz projektek közül a vácdukai az aranyérmes, ennek a településnek sikerült először elkészülnie a fejlesztésével. Hozzátette, hogy sok település még csak a szerződéskötésnél tart.

A vácdukai pihenő és rekreációs park több mint 170 millió forint vissza nem térítendő támogatásból készült el. A pályázati forrás segítségével tizenhatezer négyzetméter zöld felületen családbarát közparkot alakítottak a sportpályához közel. A fejlesztés keretében gyalogutat, futókört, rekreációs ligetet, gyermekjátszó- és piknikhelyet létestettek. A projekt részeként virágágyásokat telepítettek, bokrokat, fákat ültettek, sor került a patakmeder és forrás helyreállítására, valamint település gémeskútjának felújítására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×