eur:
394.06
usd:
368.76
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Jenkifoci/Facebook

Kiderült, mennyit keres Messi – na meg Gazdag és Sallói az MLS-ben

A Major League Soccer minden évben közzéteszi azoknak a játékosoknak a fizetését, akik szeptember 15-én szerződésben állnak valamelyik klubbal.

A Major League Soccer kimutatásában két tétel szerepel: az egyik az alapfizetés, a másik pedig egy garantált összeg, ami tartalmazza a marketing bónuszt és az esetleges tanácsadói díjakat is. Ellenben nincs benne a teljesítményhez kötött bónusz – írja a Sportal.

A lista élén Lionel Messi áll, az argentin világbajnok 12 millió dolláros alapfizetése a kompenzációkkal 20,446 millióra nőne, de a teljes fizetése ennél lényegesen magasabb lehet a különböző bónuszok miatt.

Messi szerződtetése óta az Inter Miami lett a legmagasabb bérköltséggel rendelkező klub a bajnokságban. David Beckham klubja 39,4 millió dollárral áll az első helyen, megelőzve a korábban vezető Toronto FC-t (32,3 millió dollár) és a Los Angeles Galaxyt (25 millió dollár). Az első ötöt a LAFC (20,8 millió dollár) és a Chicago Fire (20,4 millió dollár) egészíti ki. Az öt klub közül csak a Los Angeles FC-nek van esélye bejutni a rájátszásba egy meccsel az alapszakasz vége előtt.

Az MLS történetének legjobban kereső játékosaként Messi Lorenzo Insignét (Toronto) és Xherdan Shaqirit (Chicago Fire) utasítja maga mögé a képzeletbeli dobogón. Az MLS-nek két magyar futballistája is van, a philadelphiai Gazdag Dániel és a kansasi Sallói Dániel sem keres rosszul. Gazdagnak jelentősen megemelték a fizetését, az 1,2 millió dolláros alapja 1,355 millió dollárra nőhet a kompenzációval. Sallói Dániel pedig az 1,1 millió dollárt kap a számlájára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×