eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Moszkva Washingtontól kapott hadászati stabilitásra vonatkozó javaslatokat

Moszkva tanulmányozza az írott dokumentumot.

Oroszország nem hivatalos javaslatokat kapott az Egyesült Államoktól a hadászati stabilitással kapcsolatban, Moszkva tanulmányozza azokat - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes szerdán újságíróknak Moszkvában.

"Így van. Non-paper formában. Vagyis papíron, de nem hivatalos feljegyzés formájában" - mondta Rjabkov arra az értesülésre reagálva, amely szerint Oroszország stratégiai stabilitási és fegyverzetellenőrzési javaslatokat kapott az Egyesült Államoktól.

A kérdésre felelve Rjabkov kijelentette, hogy a javaslatok elemzése jelenleg tárcaközi formában folyik Moszkvában. "Nincsenek bennük újdonságot jelentő elemek. Ez egy ismert álláspont, csak egységesítették. Higgadtan tanulmányozzuk, és a megfelelő pillanatban válaszolunk majd az amerikaiaknak. Hogy milyen formában, ezt még korai lenne megmondani" - hangoztatta a külügyminiszter-helyettes.

Úgy vélekedett, hogy a javaslatok nem tekinthetők a párbeszéd újrafelvételének.

Rjabkov azt mondta: "Azt javasolják, hogy a stratégiai stabilitásról és a fegyverzetellenőrzésről szóló párbeszéd folytatását helyezzük szisztematikus alapokra, mindattól elszigetelve tegyék, ami jelenleg folyik. Erre mi nem állunk készen, mert úgy gondoljuk, hogy az Egyesült Államok Oroszországgal szembeni mélyen, alapvetően ellenséges irányvonalának megváltoztatása nélkül egyszerűen lehetetlen visszatérni a stratégiai stabilitásról, beleértve a START-ról (a hadászati fegyverzetcsökkentési szerződésről) és más témákról szóló párbeszédhez, ahogyan az korábban gyakorlat volt" - mondta a miniszterhelyettes.

Az orosz parlament felsőháza szerdán megszavazta az átfogó atomcsendszerződés (CTBT) Oroszország általi ratifikációjának visszavonásáról szóló törvényjavaslatot. Az alsóház múlt hét kedden döntött hasonlóképpen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×