eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszédet mond az Opus Titász Zrt. Debrecen nyugati határában megépült Macs 132/22kV-os áramhálózati alállomásának átadásán 2023. október 10-én. A csaknem ötmilliárd forintos beruházással elkészült alállomás biztosítja majd a debreceni észak-nyugati ipari övezetbe települt cégek, köztük a BMW autógyár áramellátását.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Változik az MVM számlázási rendszere, megszűnhet a túlfizetés

Az MVM számlázási folyamata jelenleg rendkívül bonyolult, ennek egyszerűsítése érdekében egységes informatikai rendszert hoznának létre az állami cégnél.

Már dolgozunk az MVM számlázásának átalakításán – mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter a gazdasági bizottsági meghallgatásán, amikor kérdést kapott a képviselőktől az állami energiaszolgáltató számlázási gyakorlatáról.

Az Infostart is többször írt arról, hogy a kedvezményes és a piaci árazású tarifa bevezetése óta új és igen bonyolult rendszer lépett életbe az MVM számlázási gyakorlatában, a probléma főképp azokat érintheti, akik fogyasztási jelleggörbén alapuló elszámolást választottak, magyarán bediktálják a gázfogyasztásukat, mert a jelleggörbe felett fogyasztóknak piaci áron számlázzák ki a gázt, akkor is, ha végül az éves fogyasztásuk a kedvezményes kereten belül marad. Ilyenkor az éves elszámoláskor ezt az MVM visszatéríti, de akár hónapokig a szolgáltatónál lehet a befizetett többletpénz.

Lantos Csaba jelezte, hogy jogos a kritika, ugyanis valóban bekövetkeznek ilyen esetek. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ezek számossága nem nagy, de akkor sem helyes gyakorlat, hogy „az állampolgár gyorshitelt ad az MVM-nek”. Éppen ezért azon dolgoznak, hogy az összes számlázási tevékenység egy informatikai rendszerben bonyolódjon le, ez a fejlesztés pedig prioritást élvez – írja a vg.hu.

Jelenleg ugyanis igencsak széttagolt a mintegy 11 millió ügyfelet kiszolgáló MVM informatikai infrastruktúrája és ez is okozza a számázási anomáliákat. Igazságosabbá akarják tenni a számlázást, ennek kapcsán érdekes felvetésnek jelezte, hogy először a lehetséges éves kedvezményes mennyiséget számlázzák ki a fogyasztónak és ha ez kimerült, csak utána számítsanak fel piaci árat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×