eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pexels.com

Nagy változás jön a Google Térképen – sokkal feledékenyebb lesz

A Google különböző módszereket kínál a helyadatok elrejtésére.

A Google Maps gyakran használ helyadatokat, ezen információk védelmére már eddig is több lehetőséget kínált a Google, de most újabb módszerekről rántották le a leplet – írja a hvg.hu.

Az első újítás a Helyelőzményeket (Location History) érinti. Ez egy alapértelmezés szerint kikapcsolt szolgáltatás, amely menti, merre jártunk és mikor – az ilyen adatokat a Google Térkép hamarosan az eszközre menti, nem felhőbe, sőt egy biztonsági mentés segítségével a jövőben is lehetőség lesz a helyadatok migrálására a felhő közbeiktatásával. Ráadásul ezt a mentést titkosítja a Google, így az ígéret szerint még a cég sem férhet hozzá az információkhoz.

Az automatikus törlés funkcióban is változás áll be: eddig 18 hónap után törölték a helyadatokat, de ez a jövőben három hónapra módosul, de akár ki is kapcsolhatja a felhasználó az automatikus törlést.

Az újdonságokat 2024-ben, fokozatosan fogja bevezetni a Google a Térképekben, iOS-en és Androidon egyaránt. A felhasználók értesítést fognak kapni, amint náluk elérhetővé váltak a funkciók.

A Google szintén bevezeti az adott helyzet kapcsolódó valamennyi adat törlésének lehetőségét is, ez már a következő hetekben elérhető lesz mindkét mobilos operációs rendszeren.

Egy hasznos apróság is megjelenik a szolgáltatásban: ha megérintjük a helyzetünket jelölő kék pöttyöt, több beállítást is könnyedén ellenőrizhetünk és módosíthatunk, például a helyelőzményekkel kapcsolatban is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×