eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozik, amikor megérkezik a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportsorsolására, a hamburgi Elbphilharmonie épületében 2023. december 2-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Marco Rossi a szerződések tiszteletben tartására int

A válogatott kapitánya három hete visszautasított egy Premier League-csapatot.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya minap a parmatoday.it című oldalnak adott exkluzív interjút, amit a Sportal szemlézett.

Az olasz szakembert elsősorban a Parma magyar játékosáról, Balogh Botondról kérdezték, aki az utolsó Eb-selejtezőn a kezdőcsapat tagja volt, ám klubcsapatában nem mindig kap szerepet. Arra a kérdésre, hogy Baloghnak mekkora esélye van az Eb-szereplésre, a szakvezető a következőket válaszolta: „Kérdéses. A Parma nagyon jól teljesít, a csapat nagy része megfelel az elvásároknak. (…) Balogh fiatal, szép jövő előtt áll, de a jelent is figyelnünk kell. Az pedig azt mutatja, hogy nem mindig játszik. (…) Ha négy-öt meccsenként játszik egyszer, az nem jó. A mi szempontunkból az lenne a jó, ha legalább minden harmadik mérkőzésen játszana.”

Marco Rossi arra a felvetésre, hogy klubot kellene váltania a játékosnak, azt mondta, hogy senkit nem szeretne befolyásolni, „viszont ha Balogh folyamatosan játszik, akkor bekerül a (válogatott) keretbe, ha nem, akkor kimarad”. Mindazonáltal elégedett a labdarúgó teljesítményével, Montenegró ellen is jól játszott jobb oldali belső védőként.

A kapitányt a magyar Eb-szereplésről is kérdezték: „Elértük a fő célt, ott vagyunk az Európa-bajnokságon. Csoportelsők lettünk, megelőztük Szerbiát, nagyon elégedettek vagyunk. De ez már a múlt, mert nehéz csoportba kerültünk Németország, Svájc és Skócia mellé. Félelmetes csapatok, de büszkévé akarjuk tenni a magyar szurkolókat” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy visszatérne-e a közeljövőben Olaszországba, azt válaszolta, hogy egyelőre ennek nincsenek meg a feltételei. „Három hete pedig egy Premier League-csapattal való találkozást utasítottam vissza: ez már a második ilyen eset volt. Úgy gondolom, tiszteletben kell tartani a szerződéseket, nem helyes elhagyni egy válogatottat a tornára való felkészülés idején vagy egy nagy torna előtt, mint az Európa-bajnokság. A Bundesligát is visszautasítottam, Olaszországból pedig néhány rokonon kívül senki nem keresett” – árulta el.

Rossi nem nevezte meg a Premier League-csapatot, de az angol élvonalban eddig két csapat váltott edzőt, a Sheffield United és a Nottingham Forest, utóbbi egyébként körülbelül pont a Rossi által jelzett időpontban – jegyzi meg a Sportal.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×