eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Unsplash

Váratlan fordulat a TikTokon, teljes a hátraarc

A jövőben csak az egy percnél hosszabb videókat díjazza a korábban éppen a rövid klipeket divatba hozó alkalmazás.

A rövid videók úttörője irányt vált, és arra ösztönzi a felhasználókat, hogy hosszabb videókat készítsenek és fogyasszanak – írja az atv.hu. Szombaton a TikTok hivatalosan is megszünteti az eredeti "Creator Fund"-ot, és a tartalmaikat pénzzé tenni kívánó alkotóknak csatlakozniuk kell az új "Creativity Program Beta"-hoz, amelynek keretében egy percnél hosszabb videókat kell készíteniük, ha pénzt szeretnének kapni az alkalmazástól.

Amikor a TikTok 2020-ban beindult, elindított egy "rövid videós versenyfutást", hirtelen a Facebook, az Instagram, a YouTube és más közösségi platformok is hasonló termék bevezetésére siettek, arra ösztönözve a felhasználóikat, hogy legfeljebb egyperces videókat készítsenek, amelyeket a TikTokhoz hasonlóan függőlegesen, egy görgethető feedben jelenítettek meg.

Most azonban a rövid videók úttörője irányt vált, és arra ösztönzi a felhasználóit, hogy hosszabb videókat készítsenek és nézzenek. A stratégiával pedig arra is ösztönözheti a felhasználókat, hogy még több időt töltsenek az alkalmazással, amelyet egyes tizenévesek már most is "szinte állandóan" használnak.

Az elmúlt három évben a TikTok folyamatosan fejlesztette a hosszabb videók közzétételének lehetőségét az alkalmazáson belül, az egypercestől, a három-, öt- és végül tíz perces videókra növelve az időkorlátot. A platform most a 15 perces feltöltéseket teszteli, bár ezek még nem széles körben elérhetőek.

Az új program keretében a legalább 10 000 követővel rendelkező felnőtt alkotók egy percnél hosszabb és számos egyéb feltételnek megfelelő videókért fognak fizetést kapni az alkalmazástól, de elvileg többet, mint eddig.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×