eur:
392.76
usd:
366.1
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Óriási bírói műhiba történt a kézilabda-Eb csúcsrangadóján, de...

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elismerte, hogy játékvezetői műhiba történt a címvédő Svédország és a világbajnok Dánia pénteki rangadóján az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában.

Kaotikus utolsó percet követően a hamburgi mérkőzést 28-27-re a dánok nyerték. Az EHF szombati közleménye felidézte, hogy 27 másodperccel a vége előtt a játékvezetők passzív játékot jeleztek, a svédek szabálytalansága és a dánok szabaddobása után utóbbiak Magnus Landin révén gólt szereztek. Ezzel 29-27-re alakult volna az állás, de a bírók 59 perc 57 másodpercnél a videoismétlés segítségével ellenőrizték, nem passzolt-e a megengedettnél többet a világbajnoki címvédő a találat előtt. A túl sok passz miatt érvénytelenítették a gólt, és a játékvezetők, illetve a zsűriasztalnál ülő hivatalos személyek ezután követték el a hibát, mivel visszaállították az órát 59:43-ra, amikor az utolsó dán passz történt.

Az EHF leszögezte, hogy ez műhiba volt, mivel a nemzetközi szövetség játékszabályai szerint az időmérőt csak annak hibája, vagy az eredményjelző meghibásodása esetén lehet korrigálni.

A dán gólt érvénytelenítő döntés után a mérkőzést a svédek szabaddobásával kellett volna folytatni 59:57-nél. A 28-27-es végeredményt viszont a műhiba nem befolyásolja, mert a meccs után a svédek nem nyújtottak be óvást.

Nem a pénteki volt az első bírói tévedés a németországi Európa-bajnokságon, ugyanis a Dánia-Portugália csoportmérkőzés 22. percében a portugálok úgy szereztek gólt, hogy nyolc játékosuk volt a pályán. Az EHF szerint a játékvezetők és a zsűritagok műhibát követtek el, mivel élniük kellett volna a videoismétlés megtekintésének lehetőségével.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×