eur:
393.67
usd:
369.43
bux:
65712.39
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Jansik Szilárd (b) és Vogel Soma a férfi vízilabdatorna 5-8- helyéért játszott Magyarország-Szerbia mérkőzés után a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 13-án. A címvédő magyar válogatott 11-10-es vereséget szenvedett, így a hetedik helyért játszhat.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás az újabb pólósvereségről: tegnap még hős voltál, ma már szégyenkezhetsz

Szerbiától kikapott, és csak a hetedik helyért játszik a címvédő magyar vízilabda-válogatott a világbajnokságon. A pólólegenda szerint elhibázott volt a vb előtt a kommunikáció, a csapat önképe és a valóság pedig nem harmonizált egymással.

Legfeljebb a hetedik helyen zárhatja a magyar férfi vízilabda-válogatott a dohai világbajnokságot. Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese Montenegróval játszhat majd szombaton, miután az első helyosztón 11-10-re kikapott a szerbektől.

"Tegnap még hős voltál, ma meg már szégyenkezhetsz"

– mondta az újabb vereség kapcsán Faragó Tamás. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó szerint nem működött a magyar csapatnál az önreflexió, a csapat önmagáról kialakított képe és a valóság nem harmonizált, és ez "bevitte őket az erdőbe".

A Nemzet Sportolója szerint az ötödik-nyolcadik helyért játszani már nem az eredményről szól, hanem becsületbeli kérdés, ezért számára nem az volt igazán fájó, hogy rosszul játszott csapat vagy voltak rossz teljesítmények, hanem inkább az, hogy nem küzdöttek a játékosok a becsületükért, pedig ez lett volna az elvárható minimum.

Úgy véli, a franciák és a szerbek elleni vereségnél lehet hiányolni a tüzet a csapatból, de "a sport mindig a teljesítményekről szól, és ha a mezőny legjobbja egy francia volt, meg a mezőny legjobb kapusa egy francia volt, akkor lehet ott bármit mondani, de a végeredmény egyértelmű". Most is ugyanezt látta, hogy a szerb kapus jobban védett, a szerb játékosok jobb teljesítményt nyújtottak, és "így bármennyire is fájó kimondani, megérdemelten nyertek".

Faragó Tamás szerint

elrontották a válogatott kommunikációját is, azt, hogy beáldozták az Európa-bajnokságot annak érdekében, hogy sikeres legyen a vb, most meg lehet majd azt kommunikálni, hogy "majd az olimpián".

"Egyet tudni kell: már elég sok országban tudnak vízilabdázni, ráadásul soha nem volt ennyire kiegyensúlyozott a mezőny, és láthatjuk, hogy az 5-8. helyért játszani az legalább annyira életveszélyes, mint ha az első négyben lennénk" – figyelmeztetett a pólólegenda.

Arról is beszélt, hogy nagy felelőtlenség lenne a mostani kudarc miatt meneszteni Varga Zsolt szövetségi kapitányt és stábját, de emlékeztetett, hogy két évvel ezelőtt a budapesti világbajnokságon elért hetedik helyezés Märcz Tamás állásába került.

Faragó Tamás szerint inkább arra érdemes figyelni, hogy ez a csapat világbajnokságot nyert, volt Európa-bajnokságon ezüstérmes, a játékosok többsége már bizonyította a klasszisát. Ezen a világbajnokságon azért nem tudták a kiemelkedő teljesítményt hozni, mert nyomta őket a felelősség, és

"a magukról kialakított kép és a valóság nem stimmelt".

"Úgy engedtük ki ezt a csapatot, hogy ha a fiatalok Eb-negyedikek voltak, akkor teljesen természetes, hogy a válogatott a világbajnoki címet meg fogja védeni, miközben láttuk, nagyon jó csapatok vannak, új klasszisok vannak, és ők ugyanezzel a céllal mennek egy világversenyre" – mondta Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×