eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Marco Rossi szövetségi kapitány a nyári németországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott kerethirdető sajtótájékoztatóján a telki edzőközpontban 2024. március 12-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Egy újonc is bekerült Marco Rossi Törökország és Koszovó elleni keretébe

Marco Rossi szövetségi kapitány 25 játékost hívott meg a férfi A-válogatott idei első keretébe.

A Hertha BSC védője, Dárdai Márton először lesz tagja a válogatottnak, és ezúttal Vancsa Zalán is a felnőtt keretbe kapott meghívót - derült ki a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjáról és a kedd kora délutáni kerethirdetésen.

Marco Rossi elmondta: már néhány éve is gondolt arra, hogy Dárdait behívja a keretbe, de most személyesen beszélt vele és a válaszai meggyőzték őt arról, hogy a 22 éves védőnek a válogatottban van a helye.

A belga Lommelben szereplő Vancsa Zalán korábban volt már a keret tagja, az utóbbi időben azonban az U21-es válogatottat erősítette, most ismét bizonyíthat a felnőttek között.

Mellettük a legnagyobb visszatérő Schäfer András, aki sérülései miatt legutóbb 2022 szeptemberében csatlakozhatott a válogatotthoz - írta az mlsz.hu. Szintén hosszabb idő után kapott ismét meghívót Kleinheisler László és Varga Barnabás, de a mostanában remek formában védő Tóth Balázs is nevezhető visszatérőnek.

Az olyan játékosok, mint Fiola Attila és Botka Endre, akiknek nagy nemzetközi tapasztalata van, most nem szerepelnek a keretben, de ez nem jelenti azt, hogy júniusban sem lesznek a tagjai - jegyezte meg Rossi.

Szoboszlai Dominikról azt mondta, hogy a válogatottban kicsit másként játszatják, mint jelenlegi klubjában, a Liverpoolban, de Rossi szerint ez örömet okoz a magyar játékosnak.

– Ezúttal olyan keretünk van, melyben több sérülésből visszatérő játékos is van, akiket már nagyon vártunk vissza – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Közülük Schäfer András volt a leghosszabb ideig sérült, másfél éve volt utoljára kerettag, így neki különösen örülünk, hogy túl van ezen a nagyon hosszú, rossz időszakon. Az egyetlen újonc a keretben Dárdai Márton, akinek a teljesítményére nagyon kíváncsiak vagyunk az edzéseken, és lehetőség szerint a mérkőzéseken is. Szeretnénk egyesekről átfogóbb képet kapni, amire a felkészülési mérkőzések lehetőséget adnak, bár ismét hangsúlyozom, hogy ezek a mérkőzések ugyanolyan fontosak számunkra, mint a tétmeccsek. Vannak, akik korábban kerettagok voltak, de klubjaikban kevesebb játéklehetőséghez jutnak mostanában, és most nem lesznek velünk, de őket is folyamatosan figyeljük, ahogy minden olyan játékost, aki szóba jöhet a jövőben a válogatottnál.

A magyar válogatott márciusi mérkőzései:

  • Március 22., 20.45: Magyarország–Törökország
  • Március 26., 19.00: Magyarország–Koszovó

A magyarok júniusban további két felkészülési mecset játszanak, az Eb-n pedig először Svájccal, majd a házigazda németekkel, valamint a skótokkal találkoznak a csoportkörben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×