eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Unsplash.com

Új világ köszönt be a YouTube-on a mesterséges intelligencia miatt

Az álhírek elleni küzdelem érdekében arra kéri a tartalomkészítőket a YouTube, hogy jelezzék, amennyiben olyan tartalmat töltenek fel, amely – akár részben – mesterséges intelligencia által generált.

A hiteles és az MI által manipulált tartalmak közötti különbségtétel egyre nehezebbé válására válaszul a YouTube bevezetett egy olyan irányelvet, amely előírja az alkotók számára, hogy jelöljék meg a módosított vagy módosított anyagot is tartalmazó videókat, ami újabb nagy változásokat hozhat – számolt be a linter.hu.

Mint olvasható, a platform új irányelvei előírják, hogy a valós személyek képmását, eseményekről és helyszínekről készült módosított felvételeket vagy számítógép által generált valósághű jeleneteket felhasználó videókat „módosított vagy szintetikus tartalom” címkével kell ellátni.

A címke láthatósága a téma érzékenységétől függően változik. Az olyan érzékeny témák esetében, mint az egészségügy, a konfliktusok, a választások és a pénzügyi kérdések, a címke jól láthatóan megjelenik a lejátszón, míg a kevésbé érzékeny tartalmak esetében a címke a videó bővített leírási részében lesz feltüntetve.

A YouTube közleménye azt is tisztázza, hogy nem minden esetben kell majd feltüntetni a mesterséges intelligencia használatát. A címkézési kötelezettség alól mentesülnek többek között a forgatókönyvírásban vagy koncepcióalkotásban alkalmazott MI-alkalmazások, valamint az olyan elemek is, mint például a speciális effektek vagy akár a kedvezőbb megjelenést nyújtó filterek is.

Bár a YouTube egyelőre nem határozott meg konkrét végrehajtási intézkedéseket, figyelmezteti az alkotókat, hogy az irányelvek jövőbeni be nem tartása a videók eltávolítását, a fiókok felfüggesztését vagy más szankciókat vonhat maga után, beleértve a monetizáció esetleges elvesztését is.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×