eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Aerial view of a football match, soccer. Football field and Footballers from drone top down view
Nyitókép: sandsun/Getty Images

Sajtóértesülés: Julian Schuster lesz Sallai Rolandék edzője

Egybehangzó német sajtóértesülések szerint Julian Schuster lesz a magyar válogatott Sallai Rolandot és Szalai Attilát foglalkoztató Freiburg labdarúgócsapatának a vezetőedzője.

A Bild napilap és a Kicker magazin is megerősítette, hogy a 38 éves szakember váltja az idény végén a 12 szezon után távozó Christian Streichet. Schuster 2008-tól 2018-as visszavonulásáig a jelenlegi tréner játékosa volt, azóta a Freiburg akadémiáján dolgozik.

A klub hétfőn jelentette be, hogy nyártól már nem az 58 éves Streich lesz az edző, aki Freiburgban nőtt fel, játékos-pályafutása nagy részét az egyesületben töltötte, edzette az U19-es gárdát, és másodedző volt, mielőtt átvette az első csapat irányítását. Vezetésével 2022-ben Német Kupa-döntőt játszott az együttes, amelyet négyszer juttatott ki az európai kupaporondra. A legutóbbi két idényben hatodik és ötödik volt a Freiburg a Bundesligában, jelenleg pedig kilencedik.

Streich az egyesület történetének második leghosszabb ideig dolgozó edzője, Volker Finke ugyanis 16 éven át, 1991-től 2007-ig volt trénere a Freiburgnak. A Bundesligában szereplő együttesek jelenlegi edzői között Streich szintén a második legrégebb óta regnáló tréner, csak a Heidenheimet 2007 óta irányító Frank Schmidt előzi meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×