eur:
394.46
usd:
370.24
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

A házi kedvencek számára is segítség lehet a gondosóra

A Gondosóra program segítség lehet a házi kedvencek, kisállatok számára is - közölte a miniszterelnök főtanácsadója a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra, hogy a programot azért indították el, hogy gondoskodó államként az idősek biztonságát megteremtsék. Hozzátette: olyan segítségkérésekre is fel kell készülniük, amikor az idős ember nem tudja megoldani házi kedvencének ellátását, mert például több napig kórházi ellátásra szorul.

Jelezte, hogy a gondosórát igénybe vevőknek ezekben az esetekben is igyekeznek segítséget nyújtani, és megkeresik azokat az állatvédő civil szervezeteket, amelyek információt, tanácsokat tudnak nyújtani az ilyen helyzetekben.

A videóban Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos elmondta, hogy levélben fogják felkeresni az állatvédő szervezeteket, és lehetőséget biztosítanak számukra a programhoz való csatlakozásra.

A kapcsolódó szervezetek által a diszpécserközpont munkatársai tájékoztatást tudnak nyújtani arról, hogy az idősek melyik szervezethez fordulhatnak segítségért házi kedvencükkel kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×