eur:
393.76
usd:
365.1
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kétmilliárd dollárt adhat a MOL az INA-ért

A Mol beadta kérelmét az illetékes horvát hatóságnak az iránt, hogy nyilvánosságra hozhassa vételi ajánlatát a horvát INA olajtársaság nem állami részére. Sarkadi-Szabó Kornél, a Cashline elemzője elmondta: a 30 százalékos részesedésre felajánlott összeg akár a kétmilliárd dollárt is elérheti.

A MOL most jelentette be hivatalosan, hogy igényt tart a horvát olajvállalat, az INA közkézhányadára, azaz a nem állami tulajdonban levő részvényeire, habár augusztus 14-én jár csak le a határidő - emlékeztetett Sarkadi-Szabó Kornél, a Cashline elemzője az InfoRádióban. Hozzátette, a horvát felügyelet már vizsgálja a magyar cég ajánlatát, erre tizennégy napja van.

Persze, mint felhívta rá a figyelmet, van lehetőség ellenajánlatra: korábbi forrásokaz OMV-t, illetve orosz vevőket emlegettek. Ennek az esélye egyébként nem nagy az elemző szerint.

Sarkadi-Szabó Kornél kifejtette, az ajánlattétel 30 százaléknyi részvény megvételéről szól. Ez a mostani árfolyamon körülbelül 1,8 milliárd dollárba kerül. A MOL azonban valószínűleg prémiumot fog kínálni a papírokért, így a kínált összeg elérheti a kétmilliárd dollárt is, de ez még mindig megéri - fűzte hozzá a Cashline munkatársa.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×