eur:
387.38
usd:
357.07
bux:
68084.86
2024. május 17. péntek Paszkál

Navracsics: A kormány hiszterizálással próbál hatalmon maradni

A kormány hiszterizálással, az ellenzék ellenségként kezelésével és a titkosszolgálatok felhasználásával próbál hatalmon maradni - mondta a Fidesz frakcióvezetője az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) és a Barankovics Alapítvány közös rendezvényén.

Navracsics Tibor kiemelte: a kormány "sok esetben a demokratikus politizálás eszköztárán kívül eső hatalomtechnikai eszközökkel próbálja meghosszabbítani hatalmát, vagy legalábbis elérni, hogy a ciklus végéig hatalom maradjon".

Az ellenzéki politikus ilyen kormányzati eszközként említette a közvélemény hiszterizálását, azt, hogy az ellenzéket ellenségként kezelik, és ilyen az utóbbi időben a titkosszolgálatok "különös érdeklődése a politikai élet fejleményei iránt".

A jelenlegi politikai elit belátása hiányzik ahhoz, hogy meg lehessen tartani az előre hozott választásokat, és megkezdődhessen az ország kivezetése a jelenlegi válság közeli helyzetből - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×