eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Cápával húzatta magát a szörfös - hajmeresztő videóval

Egy pofátlanul bátor szörfös "lestoppolt" egy fehér cápát, és a ragadozóval húzatta magát. A "cápaszörföt" a bámészkodók elképedve nézték a partról, egyiküknek sikerült videóra venni az elképesztő mutatványt.

A 25 éves szörfös a floridai partoknál nem tett mást, mint fogott egy erős horgászbotot, a végére csalinak véres húsdarabokat rakott, felfeküdt a deszkájára, és várt. Nem kellett sok időt így a vízen töltenie, mert ahogy remélte, megjelent egy fehér cápa, és bekapta a csalit.

A parton álldogálók alig hittek a szemüknek, amikor látták, hogy hirtelen előbukkan a vízből egy több mint egy méteres hátuszony, majd elkezdi "vontatni" a szörföst.

A félelmet nem ismerő férfi erősen megragadta a horgászbotot, és így sikerült elérnie közel 50 kilométer per órás sebességet is. Fél perces féktelen "cápalovaglás" után azonban a bot eltört, a ragadozó pedig a húsdarabokkal (de a szörfös nélkül) elúszott.

Egy a parton álldogáló férfinak sikerült videóra venni a hihetetlen mutatványt. "Az öblöt filmeztem, amikor megpillantottam a fickót, ahogy a horgászbottal lubickolt. Olyan bizarr volt, hogy csak néztem és filmeztem őt. Nagy mázli volt, hogy fel tudtam venni, amit művelt a cápával" - mondta Kem McNair, aki szerint valóban cápa akadt a horogra. "Felismerem a cápát, ha látok egyet, és ez nem volt beugratás" - állítja a férfi.

Szakértők később azonosították a ragadozót, amelyről azt tartják, hogy egy nagy fehér cápa volt. A szörfös kiléte azonban rejtély maradt, de a mutatványának szemtanúi félelmet nem ismerő legendának nevezik. A "cápaszörfözésen" kívül van egy másik őrült szokása is: egyenesen a mólóról ugrál be a vízbe.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×