eur:
392.17
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Enyingi garázdák: előzetes letartóztatások és szabadlábra helyezés

Öt gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezett az enyingi benzinkútnál történt csoportos garázdaság résztvevői közül kedden a székesfehérvári városi bíróság - közölte Gieszné Boda Orsolya, a Fejér Megyei Bíróság szóvivője.

Az ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csoportos garázdaság miatt indított eljárást. Tizenegy embert vettek őrizetbe, közülük hetet elfogtak, négyen pedig önként jelentkeztek a rendőrségen.

A székesfehérvári városi ügyészség hét gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezte. A nyomozási bírák ezt öt férfinál megalapozottnak tartották, egy gyanúsított esetében lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, egynél pedig nem tartották indokoltnak kényszerintézkedés bevezetését, őt szabadlábra helyezték - mondta Gieszné Boda Orsolya, a megyei bíróság szóvivője.

A döntés csak a lakhelyelhagyási tilalom esetében jogerős. Az előzetes letartóztatásba helyezés ellen a gyanúsítottak és védőik, a szabadlábra helyezés ellen pedig az ügyész nyújtott be fellebbezést.
Az enyingi benzinkútnál szombat este egy 15-20 fős, egyikük születésnapját ünneplő társaság italosüvegekkel dobált meg több, a töltőállomáshoz érkező autót. A kiérkező rendőröknek azt mondták, hogy az ismeretlen autósok rájuk támadtak, ők csak védekeztek.

A történteket rögzítette egy tévéstáb. A felvételekből kiderült, hogy az odaérkező kocsik - amelyek egyikén szerb rendszám volt, de utasainak állampolgársága nem ismert - csak megálltak a benzinkútnál, mire az ott tartózkodók dobálni kezdték őket, az ismeretlenek pedig elmenekültek.

R. Szabó Ágnes, a megyei kapitányság szóvivője kedd este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a négy, még őrizetben levő gyanúsítottat szabadlábra helyezték. Két gyanúsított esetében az ügyészség nem tett indítványt az előzetes letartóztatásra, a másik kettő fogva tartását pedig nem látta indokoltnak a továbbiakban a rendőrség.
A tévéfelvételek és az egyéb adatok alapján megalapozottnak látszik, hogy a csoportos garázdaság mellett halmazatban a közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt is elkövették a gyanúsítottak - tette hozzá a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×