eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megvan a tökéletes tizenegyes képlete

Roberto Baggio, David Beckham, John Terry, Cristiano Ronaldo, David Trezeguet, Andrij Sevcsenko - nagy játékosok, de már valamennyien hagytak ki fontos tizenegyest pályafutásuk során. Most kutatók megalkották a tökéletes büntető képletét, így ezeket a tanácsokat megfogadva a labdarúgók nem fognak többet hibázni.

A régi mondás szerint tizenegyest nem lehet védeni, csak rosszul rúgni. Ha a labdarúgók követik a liverpooli John Moores Egyetem kutatócsapatának tanácsait, valóban lehetetlen feladat elé állítják a kapusokat.

A megállapítások szerint védhetetlen lesz a büntető, ha legalább óránként 104 kilométeres sebességgel lövik meg a labdát, az valamelyik felső sarokba tart, a kapufától és a felső léctől is 50-50 centiméteres távolságra.

A kutatók szerint a tizenegyes pontra letett labdához 5-6 lépésről kell nekifutni, 20-30 fokos szögben.


Ha a játékosok ezek szerint lövik a büntetőt, az biztosan a hálóban végzi - ígérik a liverpooli egyetem munkatársai, akik rengeteg tizenegyeslövést tanulmányoztak a képlet megalkotásához.



Tim Cable professzor kiemelte: a sikeres büntetőnek rengeteg fontos eleme van, de ők csak a legfontosabbakat gyűjtötték össze.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×